17 mei 2023 Aliza

Ruim een jaar geleden dat wij zijn gestart met onze  training bij dogsfriend . Na het onverwachtse  overlijden van mijn vader bleef daar een Duitse herder puber achter die ik besloot mee te nemen . Ondanks dat ik absoluut geen hond meer wilde ,en al helemaal geen Duitse herder van ruim 1 jaar waar nog nooit iets mee gedaan was , kon ik t niet over m’n hart verkrijgen om hem in een asiel te laten plaatsen . Dusss cursus !!veel gegoogeld en via via bij dogsfriend terecht gekomen .  En hoewel ik ooit al 4 jaar trainingen gedaan had met onze leonberger toen der tijd wist ik dat deze hond ( en vooral ik ook) een ander soort training nodig hadden . 1 op 1 begonnen met John , die met enorm veel geduld ( vooral met mij )ons de eerste weken vooral kennis met elkaar heeft laten maken . Ikzelf moest heel erg schakelen om er vol voor te gaan met Rex omdat ik hier dus allemaal niet op zat te wachten . Heb er heel wat keer huilend gestaan ook omdat ik boos was en dan zei John ;weet je t zeker Aliza want hij gaat nog wel minimaal 8-9 jaar mee . Heel zeker John hij blijft, alleen ik moet nog schakelen … In die weken nam John Rex aan de riem ( mij een soort van aan de hand )en aan de hond lag t niet ! Veel gepraat ook en ik denk na een week of 8 dat ik mezelf er ook aan over kon geven om de lessen zelf te doen met rex . Het moment dat ik echt met Rex aan t werk was en mezelf er aan over kon geven was fantastisch! Het motiveerde mij enorm om met hem te gaan werken en te laten zien dat we vooruit gang maakten in kleine stapjes .
En nu een jaar later zijn we er nog steeds en wat zijn we van ver gekomen en hebben we ( vooral ik ook) veel geleerd. Rex is een fantastische hond en door de lessen met John  die we gehad hebben durf ik best te zeggen dat ik enorm trots op ons ben . Ik heb veel geleerd over hoe om te gaan met een Duitse herder met issues en nog steeds ook na een jaar leren we bij . Met veel plezier gaan wij zaterdags naar de training !!


14 december 2021 Jacintha

Ik heb eerder een hond gehad, maar moest toen bij gebrek aan een goede hondenschool buiten Veenendaal trainen. Maar wat is leuker dan gewoon in je eigen woonplaats goed de trainen samen met je nieuwe pup. Toen Maya, onze Golden doodle, op 31 augustus dit jaar bij ons kwam zag ik op FB – alsof het zo moest zijn – een oproep van Dogsfriend en het leuke bericht dat ze vanaf dat moment gebruik mochten maken van het terrein van de touwtrekvereniging en dat daarmee dus de training in Veenendaal van start kon.

Ik heb meteen een mailbericht gestuurd en kreeg ook direct reactie, wat ik altijd al onwijs prettig vind. Ik kon meteen terecht en kon dag en tijd kiezen. Dus sta ik sinds 11 september elke zaterdagochtend trouw om 09.00 uur op het veld. Zowel Maya als ikzelf worden altijd weer enthousiast en vriendelijk onthaald door Jolanda en John. Maya is niet te stoppen want zij is dol op ze en ik moet dan ook regelmatig de riem loslaten omdat ze een enorme sprint trekt.

Wat ik nou zo prettig vind aan Dogsfriend, is dat er ruimte is voor het stellen van vragen omtrent het opvoeden en werken met je pup. Je mag hier zelfs over appen. Mijn zaterdagochtend begint dan ook altijd – terwijl Maya rustig bij ons zit – met bijpraten over hoe het gaat en krijg ik handige tips. Daarna gaan we goed aan de slag en trainen we op een positieve manier aan het goed opvoeden van je pup. Dit is door middel van allerlei oefeningen waar ook de hond plezier aan beleeft. Het uur is altijd zo voorbij. Uiteraard is het handig als je daar thuis mee aan de slag gaat. Niet alleen voor de hond, maar ook voor jezelf, want ook ik leer wekelijks een hoop. De puppycursus is door Maya met goed resultaat en diploma afgerond en we zijn dan ook doorgegaan met de pubercursus, want tja…nu begint het eigenlijk pas met een af en toe eigenwijze puberende hond.

Ik ben in ieder geval blij, dat we bij Dogsfriend aan de slag zijn gegaan. En kan het je aanraden als je op zoek bent naar enthousiaste, positieve en gepassioneerde mensen om je te adviseren en begeleiden bij het opvoeden van je pup.

Groeten, Jacintha & Maya


1 oktober 2021 Ellen

Mijn naam is Ellen en ik heb samen met mijn Duitse herder Rinti een aantal jaren getraind bij Jolanda en John. Het was een leuke tijd maar wat heb ik veel met mijn handen in mijn haren gezeten, tot tranen toe. Rinti komt bij een broodfokker vandaan en is na de geboorte samen met broertjes en zusjes al vrij snel bij de moeder verwijdert en in een schuur geplaatst omdat de moeder geen melk gaf. Hetgeen geresulteerd heeft in een nest jonge Duitse herders zonder zelfvertrouwen , angst voor de grote wereld en totaal geen remmingen. Ik had Rinti nog geen anderhalve maand en hij had de pech door twee grote honden gegrepen te worden hetgeen nog een grotere deuk sloeg in zijn zelfvertrouwen. Drie maanden nadat ik Rinti had opgehaald kreeg ik te horen dat men de rest van het nest had laten inslapen in verband met ernstig angst gedrag en het uitvallen en doorbijten. Ik was ondertussen aan het trainen met Rinti bij een algemene hondenschool. Hier merkte ik dat ik Rinti niet onder appél kreeg en begon daarnaast redelijk wanhopig te worden. Vooral het doorbijten wat hij deed maakte dat ik continue bang was voor zijn scherpe tanden. Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere hondenschool en kwam zo bij Jolanda en John van Dogs Friend uit. Wat een verademing was dat. John zag dat er een serieus probleem was en er werd een plan gemaakt. Middels spel goed gedrag belonen en spelenderwijs sturen van de hond zodat deze zekerder werd kreeg ik er ook weer plezier in. Aller belangrijkste was de feedback op mijn eigen gedrag , het kijken naar en steunen van mijn hond daar waar nodig. Leiding geven en samenwerken. Bovengenoemde elementen binnen de training hebben gemaakt dat ik een fantastische lieve en sociale herder heb die geen vlieg kwaad doet. Hij is nog wel eens onzeker maar we weten er nu mee om te gaan. Ik ben dan ook erg blij bij Jolanda en John terecht te zijn gekomen.


11 maart 2021 Anne

Mijn naam is Anne en ik ken John en Jolanda langer dan 3 jaar. Zij hebben geholpen met de training van mijn allereerste hond , een Duitse herder. De combinatie van deskundigheid, betrokkenheid en een oplossingsgerichte visie heb ik altijd als prettig ervaren. Tijdens de trainingen zochten John en Jolanda altijd naar de beste methode voor hond en geleider. Deze methode gaat uit van een positieve en evidente werkwijze.

Tegenwoordig ondersteun ik Dogs friend in het geven van training. Al lerende, met behulp van de theoretische ABA-cursus en de praktijkervaring bij Dogs friend, tracht ik hond en geleider praktijkgerichte tools mee te geven om in het dagelijks leven te implementeren.


10 maart 2021 Robin

Ondanks dat ik pas geleden ben begonnen met de trainingen heb ik het ontzettend naar mijn zin. Er is veel aandacht voor mens en hond. De coaching die je krijgt is duidelijk en effectief. Daardoor kan je er thuis ook mee aan de gang.

Door de corona is er natuurlijk iets minder sociaal contact tussen de mensen. maar zodra dat weer allemaal mogelijk is ben ik er zeker van dat ook dat goed zit . Er word veel gelachen [ vaak ook om de honden] . Conclusie: zover ik het tot nu heb meegemaakt is het een vriendelijke club mensen die zeer bekwaam zijn in het begeleiden van mens en hond.


8 maart 2021 Danielle en Lynn

Dogs friend is een hondensport vereniging waar volop aandacht is voor jou en je hond. Je kunt met alle vragen terecht bij de instructeurs en bij de leden. Er is onderling een zeer gezellige sfeer . Wij hebben 2 honden en samen met mijn dochter volgen wij hier cursus. Ik ben begonnen met onze Duitse herder waarbij wij met een hoop vragen zaten gezien haar verleden. Als ik zie wat wij nu daar bereikt hebben Zijn wij erg trots op onze hond en op ons zelf.

Mijn dochter is ook erg enthousiast en ook voor haar is alle tijd en aandacht. Zij is begonnen met de puppycursus met onze saarlooswolfhond. Hier heeft ze geleerd om naar een hond te kijken en spelenderwijs de basisvaardigheden te leren. Ze traint nu ook met onze Duitse herder die al gevorderd is. Met veel plezier gaan we iedere week naar de training.